Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi Tarafından Hekimlere “Acil Servis Pratisyen Hekim Oryantasyon Eğitimi” Verildi.

Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bişar SEZGİN Tarafından Hekimlere “Acil Servis Pratisyen Hekim Oryantasyon Eğitimi” Verildi.

İlimiz sağlık birimlerinde göreve başlayan pratisyen hekimlere hızlı adaptasyon ve uyum amacıyla Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi, Siirt İl Sağlık Müdürlüğü ve Siirt Eğitim Araştırma Hastanesi’nin katkıları ile 4-8 Aralık 2023 tarihleri arasında “1. Siirt İli Acil Servis Pratisyen Hekim Oryantasyon Eğitimi” verildi. Eğitim kapsamında hekimlerimiz, ilimizde sıkça karşılaşılan hastalıklar ve hastalara yaklaşım konusunda bilgilendirildi.

Siirt Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Çağdaş KAYNAK’ın açılış konuşması ile başlayan eğitim, Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bişar SEZGİN’in eğitim sunumları ile devam etti. Beş günlük eğitim sonunda Siirt İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre ÖMÜR ve yöneticiler tarafından katılımcılara katılım belgeleri verildi.

Siirt ilimizde Sağlık hizmetlerinin kalitesini arttırmak ve standardizasyonu sağlamak için, “Acil Servis Pratisyen Hekim Oryantasyon Eğitimlerinin” düzenli aralıklarla yapılması planlanmaktadır.
HASAN ELİNÇ (0484) 212-1111 / 4103
Tıp Fakültesi
11.12.2023