SİİRT’TE KALP HASTALARINA ‘ELEKTROFİZYOLOJİK ÇALIŞMA (EPS) VE ABLASYON’ İŞLEMİ YAPILDI.

Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer ASLAN tarafından Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk kez, 7 hastaya kalp ritim bozukluklarının tanı ve tedavisinde kullanılan ‘Elektrofizyolojik çalışma (EPS) ve ablasyon’ işlemi gerçekleştirildi.

Halk arasında ‘yakma işlemi’ olarak da bilinen, kalpte oluşan ritim bozukluğunu tespit ederek tedavi edilmesini sağlayan ve hastaları kısa sürede normal hayatlarına döndürebilen ‘Elektrofizyolojik çalışma (EPS) ve ablasyon’ işlemi Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer ASLAN tarafından ilk kez 7 hastaya uygulandı. Daha önce kalp ritim bozukluğu şikayetiyle gelen hastaların şehir dışına sevk edilmek zorunda kaldığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer ASLAN, Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine alınan EPS cihazları ile birlikte sevklerin sonlandığını ifade etti. 


           ‘Polikliniğe Gelenlerin Yüzde 30’unun Çarpıntı Şikayetinin olduğunu” belirten Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer ASLAN, kentte sevklerin azalacağını belirterek, “Bundan sonra böyle özellikli işlemlerin Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılması bizi ziyadesiyle mutlu ettiğini belirterek, bu hizmetlerin devamında bizlere destekleri olan Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Çağdaş KAYNAK ve Sayın İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre ÖMÜR'e teşekkür ediyoruz" dedi.

FERHAN ARSLAN (0484) 212-1111 / 4102
Tıp Fakültesi
24.11.2023